www.scholenbouwen.be in een nieuw kleedje

De Vlaams Bouwmeester en AGIOn hebben de handen in elkaar geslagen om www.scholenbouwen.be in een fris, nieuw en gebruiksvriendelijk kleedje te stoppen. De website – initieel een project van het team van de Vlaamse Bouwmeester - biedt kandidaat bouwheren informatie en inspiratie om goed voorbereid aan het plannen, ontwerpen en bouwen van hun school te beginnen.

Scholenbouwen.be wil een informatieplatform zijn rond kwalitatieve schoolarchitectuur. De website reikt schoolvoorbeelden aan die inspireren, zowel uit binnen- als buitenland. Daarnaast vindt u ook informatie over goed opdrachtgeverschap, de projectdefinitie, architectuur met leerlingen, evenementen, enzovoort.

Wat is er zoal nieuw? Een reeks interessante publicaties, een uitgebreidere selectie aan links, een zoekfunctie voor de schoolvoorbeelden, en de rubriek Kunst in Opdracht. Ook nieuw is dat een beperkte versie van de website vertaald is naar het Engels. Via de nieuwsberichten houden we ook de vinger aan de pols bij al wat reilt en zeilt op het vlak van kwaliteitsvolle schoolarchitectuur.

Ook nieuw studentenwerk uit het project 'Studio Open School' staat online. Met dit project wil de Vlaams Bouwmeester scholen bijkomende ondersteuning bieden in de zoektocht naar de school van de toekomst. In de periode 2007-2009 werkten de verschillende architectuuropleidingen in Vlaanderen bouwprojecten uit voor diverse scholen. De school als realiteit en toekomst werd op deze manier het onderwerp van ontwerpateliers en eindwerken. De online-tentoonstelling op een aparte website laat u kennis maken met een selectie van de studentenwerken die een bepaalde schoolproblematiek belichten.