Eerste StadsStalling gerealiseerd in de publieke ruimte Bouwmeester Label 023

Op het Frans Halsplein in Antwerpen werd op 29 maart de eerste StadsStalling in de publieke ruimte ingehuldigd. Met StadsStalling onderzochten het architectenbureau Rooilijn en Atelier Scheldeman in het kader van Bouwmeester Label 023 de mogelijkheden van een modulaire fietsenparking die ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt.    

Het project van de StadsStalling werd in combinatie met het aanplanten van een groene gevel opgestart door de basisschool De Kleine Jacob via de Antwerpse Burgerbegroting. Het traject werd een samenwerking tussen de school, Klimplant, Atelier Scheldeman en Rooilijn. Samen met de leerlingen van de school werden de krijtlijnen voor het finale ontwerp uitgezet. Het ontwerp werd nadien gepresenteerd aan de omwonenden en ouders, waarna een aangepaste versie tot stand kwam na enkele opmerkingen van de buurtbewoners.

De StadsStalling werd tijdens de maakweek door Atelier Scheldeman stap voor stap opgebouwd. Op woensdag organiseerde de school een klusdag waarbij ouders, leerlingen en omwonenden werden uitgenodigd om mee te komen sleutelen aan de stalling. Onder het toeziend oog van Atelier Scheldeman werd een groot deel van de structuren op de juiste plek geplaatst. Donderdag en vrijdag werden de stallingen verder afgewerkt tot het resultaat dat op de opening te zien was.

Eerste realisatie Stadsstalling Bouwmeester Label 023 Eerste realisatie Stadsstalling Bouwmeester Label 023 Eerste realisatie Stadsstalling Bouwmeester Label 023 Eerste realisatie Stadsstalling Bouwmeester Label 023 Eerste realisatie Stadsstalling Bouwmeester Label 023 Eerste realisatie Stadsstalling Bouwmeester Label 023