Dien uw project in voor Open Oproep 34

Ambitieuze publieke opdrachtgevers kunnen hun bouwprojecten publiceren via de Open Oproep van de Vlaamse Bouwmeester. Het Team Vlaams Bouwmeester staat hen dan bij in de opmaak van het projectdossier en de aanbestedingsprocedure voor de architectuuropdracht, om op die manier de juiste ontwerper te vinden voor de opdracht in functie van een optimaal resultaat. De Vlaamse Bouwmeester geeft zo invulling aan zijn taak om de ruimtelijke en architecturale kwaliteit in Vlaanderen te bevorderen.

In het kader van Open Oproep 34 is de Europese publicatie voorzien eind juni 2017. Hiervoor kunnen opdrachtgevers hun project bij de Vlaamse Bouwmeester indienen tot 19 mei 2017. De oproep aan ontwerpers die hierop volgt, loopt tot eind augustus. De selectie van de ontwerpteams kan gebeuren in de loop van de maand september. Het ontwerpteam dat de opdracht gegund krijgt, start (ten vroegste) medio januari 2018 met de uitvoering van de opdracht. Vanzelfsprekend wordt de timing afgestemd met de opdrachtgever en wordt gekeken welke stappen nodig zijn om op de beste manier tot een kwalitatieve visie en ontwerpteam te komen. De volgende publicatie van de Open Oproep is voorzien in januari 2018.

Hebt u een project waarvoor u een ontwerpteam wenst aan te stellen? De Vlaamse Bouwmeester ondersteunt u hierbij, zowel bij het doorlopen van een kwaliteitsvol proces als in de aanloop naar een waardevol project. Contacteer ons gerust op bouwmeester@vlaanderen.be zodat we samen kunnen bekijken wat we voor uw project kunnen betekenen.