De Droge Delta bekroond met een Henry van de Velde Award Stem nu ook voor de publieksprijs, tot en met 15 december

Het LABO RUIMTE onderzoek De Droge Delta werd bekroond in de categorie Design Research van de Henry van de Velde Awards 2024, de meest prestigieuze designprijs in België. Help ons de publieksprijs te winnen en stem voor De Droge Delta als jouw favoriete project!  

De Droge Delta is een ontwerpend onderzoek naar ruimtelijke hefbomen in de strijd tegen waterschaarste. Er lopen al heel wat onderzoeken naar droogte, maar het verband met ruimtelijke ontwikkeling blijft daarin vaak onderbelicht. Nochtans kunnen ruimtelijke planning, programmatie en inrichting van de ruimte een belangrijke rol spelen in de noodzakelijke evolutie van versnelde waterafvoer naar meer infiltreren, vasthouden en hergebruik van water. Ontwerpers hebben dus een belangrijke rol in die toekomstige uitdagingen.

Het onderzoek is een initiatief van LABO RUIMTE, het samenwerkingsverband tussen het Departement Omgeving en het Team Vlaams Bouwmeester, en er werkten diverse ontwerp- en onderzoeksbureaus uit Vlaanderen en Nederland aan mee: CLUSTER landschap en stedenbouw, Sweco, Universiteit Antwerpen, LAMA landschapsarchitecten, Landschap- en stedenbouwbureau OMGEVING, Hesselteer, Tractebel, H+N+S landschapsarchitecten en IMDC.

De Henry van de Velde Awards worden uitgereikt door Flanders DC. Ze tonen en bekronen niet alleen Vlaamse ontwerpers, bedrijven en overheden die design slim inzetten, maar ook producten, diensten en systemen met een positieve impact op de samenleving, het milieu en de economie. De professionele jury bekroonde voor de editie 2024 27 projecten in negen verschillende categorieën. De Droge Delta is één van de drie winnaars in de categorie Design Research. Op 23 januari, tijdens de award show in Bozar, weten we of we de Gold, Silver of Bronze Award hebben weggekaapt.

Maar er wordt ook een Public Award uitgereikt. Dus steun ons en breng voor 15 december je stem uit voor De Droge Delta!

Voor wie het onderzoek De Droge Delta nog niet kent en graag meer wil weten: de belangrijkste inzichten uit de studie zijn gebundeld in een publicatie die u kan downloaden of bestellen via drogedelta.be.