Brussels Architecture Prize 2023 opent expo op 11 november 2023 Open Oproep projecten Het Steen in Antwerpen en crematorium Oostende genomineerd in categorie Extra Muros

De Brussels Architecture Prize bekroont recente realisaties van Belgische of buitenlandse architecten in Brussel en van Brusselse bureaus in Vlaanderen, Wallonië of het buitenland. De verbouwing van Het Steen in Antwerpen (noAarchitecten) en het crematorium van Oostende (OFFICE Kersten Geers David Van Severen), beide het resultaat van een Open Oproep procedure, zijn genomineerd in de categorie Extra Muros.

Deze tweejaarlijkse prijs ging van start in 2021 als initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, uitgevoerd door Urban.Brussels in coproductie met A+ Architecture in Belgium, en zet opnieuw de Brusselse architectuur en haar architecten in de verf. In de categorie Extra Muros wordt een prijs uitgereikt aan een kwalitatief project gebouwd buiten het Brusselse grondgebied (nationaal of internationaal), maar ontworpen door een bureau gevestigd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In deze categorie zijn twee Open Oproep projecten genomineerd: de ontwikkeling van Het Steen tot een toeristisch onthaal- en bezoekerscentrum in Antwerpen (noAarchitecten) en het nieuwe crematorium in Oostende (OFFICE Kersten Geers David Van Severen).

Dit najaar organiseren A+ Architecture in Belgium en Urban een randprogramma met een tentoonstelling, vier debatten en verscheidene geleide bezoeken tijdens de ‘Archiweek’.

De tentoonstelling brengt de 24 genomineerde projecten samen. De expo is te zien in de Ravensteingalerij in Brussel, vlakbij het Atelier Bouwmeester, van 11 november tot 12 december 2023. De officiële uitreiking van de Brussels Architecture Prize 2023 vindt plaats op 12 december 2023 in Bozar.

crematorium Oostende

Website Brussels Architecture Prize 2023

 

Tentoonstelling

Ravensteingalerij Brussel

Vernissage op 10 november
11 november tot 12 december 2023