BWMSTR Label ‘Weg van water’ afgerond – Waterland vzw gaat van start

Op donderdag 24 september 2020 werden de resultaten van het Bouwmeester Label 018 ‘Weg van water’ gepresenteerd. Het onderzoek resulteerde in een stappenplan voor een gezonde waterloop. Dit geeft concrete tools in handen om de waterkwaliteit in ontwerpprocessen te integreren. Alles werd gebundeld in een mooie publicatie.  

SmallTalk 39

De online Small Talk kon op heel wat interesse rekenen. De onderzoekers deden de verschillende stappen uit de doeken om tot een gezonde stedelijke waterloop te komen en vertelden hoe ze nu verder willen werken en actie ondernemen. Prof. Antje Stokman sloot daarbij aan en focuste met haar presentatie op ‘transformative research’, of hoe je onderzoek en ontwerp kan verbinden met actie. Het verhaal van haar ruime ervaring in Hamburg werkte alvast inspirerend. De PowerPointpresentatie vindt u hier.

Doorstart Waterland

Voor de onderzoekers zit het werk er echter nog niet op. Onder de naam Waterland ijveren ze verder voor gezonde waterlopen. Steden en gemeenten, studiebureaus en geëngageerde burgers kunnen bij Waterland terecht. Meer info via www.waterlandvzw.be of via www.facebook.com/waterlandvzw.

Het boek Weg van water. Een nieuwe kijk op een ecologisch stedelijke waterloop werd vormgegeven door Superset. Je kan het gratis downloaden of voor 20€ een gedrukt exemplaar bestellen.

Meer info Waterland

Publicatie Waterland BWMSTR Label 018

Publicatie Waterland BWMSTR Label 018

Publicatie Waterland BWMSTR Label 018

Publicatie Waterland BWMSTR Label 018

Publicatie Waterland BWMSTR Label 018