Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.×

Inschrijven Debatavond 'Woonwensen'

WTC I, 23ste verdieping, Koning Albert II-laan 28-30, 1000 Brussel, 25 september 2018, 19u

Het Team Vlaams Bouwmeester organiseert in het kader van de IABR_2018+2020 The Missing Link en You Are Here een aantal publieksavonden rond de ontwikkeling van een nieuw woonlandschap. De reeks start op 25 september met een vertoning van de film ‘Plannen voor plaats’, gevolgd door een debat over woonwensen.

In ‘Plannen voor plaats’ nemen Nic Balthazar en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck de kijker mee op een tocht door Vlaanderen, op zoek naar vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving. Aansluitend volgt een debat over ‘woonwensen’ met Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck , Ruth Soenen (Simply Community), Pascal De Decker (KULeuven) en moderator Els Vervloesem (Architecture Workroom Brussels).

De suburbane wijk wordt in architectuurmiddens als monotoon, ecologisch niet-verantwoord, sociaal te conformistisch en banaal omschreven. Hoe echter dag in dag uit geleefd wordt in deze wijken, vormt nog al te vaak een blinde vlek. Zonder een breder draagvlak te creëren, zullen de ecologische, sociale en ruimtelijke uitdagingen in dit type wijken niet succesvol aangepakt kunnen worden en enkel leiden tot polarisatie tussen sociale groepen met verschillende woonidealen.

Het ontwerpend onderzoek over ontsnippering, verdichting en kernversterking in Vlaamse steden en dorpen door Bovenbouw – Labo S – Kris Delanghe (strategische herontwikkeling van stedelijke verkavelingen), De Smet Vermeulen architecten (grootschalig collectief wonen in stedelijke context) en Schenk Hattori Architecture Atelier (duurzame dorpskernversterking) zijn die avond te bezichtigen in de tentoonstelling ‘You Are Here’.

 

GDPR/AVG

  • Uw gegevens worden enkel gebruikt om het aantal deelnemers te bepalen en om u te kunnen informeren over dit event (wijziging locatie, annulatie,...).
  • Team Vlaams Bouwmeester gebruikt uw gegevens niet voor andere doeleinden dan voor dit event.
  • Binnen een week na dit event wordt de lijst van inschrijvers met de voor- en achternaam en het e-mailadres verwijderd. 
  • De lijst met inschrijvers wordt geïncrypteerd en bewaard op een beveiligde server. Moest er ondanks al onze voorzorgsmaatregelen toch een datalek voorkomen, zullen wij u hier zo snel mogelijk van op de hoogte brengen.
  • Voor verdere vragen of verzoeken omtrent uw gegevens en de bescherming van deze gegevens kan u steeds terecht op bouwmeester@vlaanderen.be