OPEN OPROEP Handleiding voor de publieke bouwheer

Door in te stappen in de Open Oproep bewijst een publieke opdrachtgever dat hij belangstelt in het realiseren van een waardevolle leefomgeving en het nastreven van een internationale kwaliteitsstandaard, en dat hij vertrouwen wenst te stellen in architectuur en bouwcultuur als cruciale instrumenten in de verwezenlijking van zijn sociale, economische en ecologische ambities.

Als Team Vlaams Bouwmeester hopen we dat deze handleiding een ware bron van inspiratie mag vormen; voor de talrijke publieke bouwheren die Vlaanderen rijk is maar evenzeer vooreenieder die oprecht begaan is met de ontwikkeling en ondersteuning van een verlichte bouwcultuur.

In deze publicatie wordt onder andere de oogst van de gehele Open Oproep procedure tegen het licht gehouden. Een oogst die we trouwens binnenkort via ons webarchief geheel publiek zullen maken. Deze handleiding brengt een scherpe synthese, gestoffeerd met kritische beschouwingen. Zij zullen ons inspireren bij de constante verfijning van de procedure, opdat de Open Oproep steeds beter zou resulteren in maatwerk voor de publieke opdrachtgever.

Deze publicatie kan u hier bestellen.