Less Infrastructure, Better Mobility - Visionary Housing Op donderdag 9 februari om 19u

Globale en lokale issues zijn in toenemende mate ook complexe ruimtelijke vraagstukken: de energietransitie, de vermaatschappelijking van de zorg, duurzame mobiliteit …Dit vertaalt zich in een hernieuwd geloof in de mogelijkheden van ontwerp om onze toekomst de gewenste richting in te sturen. Zo werden er recent verschillende innovatieve beleidsinititiatieven, projecten en ontwerpend onderzoek gelanceerd. Het moment is aangebroken om de kennis, inzichten en ervaringen die hieruit voortvloeien samen te brengen. Welke lessen kunnen we er uit trekken? Waar precies staan we? Maar vooral: wat zijn de volgende stappen? Hoe kunnen we beleidsintenties omzetten in de praktijk? Hoe en met wie gaan we aan de slag? De Desiging the future-sessies hebben als doel een gedeelde agenda tot stand te brengen voor het ontwerpen van een betere toekomst.

De zesde lezing + debat, over de impact van nieuwe (technologische) ontwikkelingen in mobiliteit op onze sterk versnipperde regio, vindt plaats op 9 februari 2017, om 19:00 in het Atelier Bouwmeester.

Designing the Future is een coproductie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR), Architecture Workroom Brussels (AWB), Team Vlaams Bouwmeester, de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning (VRP) en de Brussels Bouwmeester (bMa).

Schrijf alvast volgende data in uw agenda:

01.12.16

The Healthy City

08.12.16

Energy Regions

12.01.17

The Productive City

26.01.17

Visionary Housing

09.02.17

Less Infrastructure, Better Mobility

23.02.17

Ambitious Open Spaces

te bepalen

Designing With Flows

 

Telkens van 19u tot 21u in Atelier Bouwmeester