Heropening expo You Are Here op 14 september 2018 Expo uitgebreid en nieuw programma van publieke debatten

You Are Here – het Brusselse programma van expo’s, stadsdebatten en werksessies in het kader van de dubbelbiënnale IABR–2018+2020–THE MISSING LINK – neemt op vrijdag 14/09 een nieuwe start.

You Are Here deed de bezoeker in de eerste fase al stilstaan bij de dringende uitdagingen van deze tijd. Het Brusselse World Trade Center werd omgetoverd tot World Transformation Center, een platform en gemeenschappelijke werkplaats waar gewerkt wordt aan de toekomst.

De tweede fase, die officieel opent op vrijdag 14/09, bouwt verder op de vergaarde inzichten en voorlopige resultaten uit de – inmiddels afgesloten – werkbiënnale in Rotterdam en de werksessies tijdens de eerste fase in Brussel. De tentoonstelling wordt uitgebreid met een aantal nieuwe stukken, zodat ze nog meer inspireert tot onderzoek en realisaties.


Maatschappelijke urgenties en publieke debatten

You Are Here krijgt in de tweede fase een bijkomende en verbindende leeslaag: de tentoonstelling vertelt nog meer over hoe we onze steden en landschappen kunnen transformeren om de grote doelen, die we als samenleving stellen, te halen. Aan de hand van twaalf maatschappelijke urgenties wordt de blik scherpgesteld. Een audioguide leidt de bezoeker door de tentoonstelling. De twaalf thema’s vormen ook de leidraad voor een uitgebreid programma van publieke debatten, onder meer over de ontwikkeling van een nieuw woonlandschap.

Delta Atelier

Enkele van de maatschappelijk urgenties kwamen al aan bod tijdens de werksessies in het Delta Atelier. Dit gedeelde werktraject, vertrekkend van de kansen en opgaven die samenkomen in de delta van de Lage Landen, bracht in de eerste fase meer dan veertig Belgische en Nederlandse praktijken samen die gedurende de komende drie jaar zullen werken rond The Missing Link. In de tweede fase werkt You Are Here verder op de uitgezette lijnen. In Brussel worden thematische Delta Dagen en een slotconferentie georganiseerd, die de ambities en acties van de werktrajecten zullen aanvullen met verdere onderzoeksresultaten.

Programma opening:

17h

verwelkoming en presentatie programma YAH part 2

17h15

filmvertoning 'Manhattan, Brussels' (Kwinten Gernay)

17h45

interview met Kwinten Gernay

18h45 tot 22h

drinks & dj’s op het WTC terras

 

 

Deelname bevestigen

Meer info You Are Here