Dien uw project in voor Open Oproep 32

Ambitieuze publieke opdrachtgevers kunnen hun bouwprojecten publiceren via de Open Oproep van de Vlaams Bouwmeester. Het Team Vlaams Bouwmeester staat hen dan bij in de opmaak van het projectdossier en de aanbestedingsprocedure voor de architectuuropdracht, om op die manier de juiste ontwerper te vinden voor de opdracht in functie van een optimaal resultaat. De Vlaams Bouwmeester geeft zo invulling aan zijn taak om de ruimtelijke en architecturale kwaliteit in Vlaanderen te bevorderen.

In het kader van Open Oproep 32 is de Europese publicatie voorzien begin juli. De oproep aan ontwerpers die hierop volgt, loopt tot eind augustus. Dit betekent dat de eerste selectie van ontwerpers kan gebeuren in de loop van de maand september. De aanstelling van het ontwerpteam kan vervolgens (ten vroegste) plaatsvinden medio januari 2017. Vanzelfsprekend wordt de timing afgestemd met de opdrachtgever en wordt gekeken welke stappen nodig zijn om op de beste manier tot een kwalitatieve visie en ontwerpteam te komen.

Hebt u een project waarvoor u een ontwerpteam wenst aan te stellen? De Vlaams Bouwmeester ondersteunt u hierbij, zowel bij het doorlopen van een kwaliteitsvol proces als in de aanloop naar een waardevol project. Contacteer ons gerust op bouwmeester@vlaanderen.be zodat we samen kunnen bekijken wat we voor uw project kunnen betekenen.