Ambitienota Zeven memo’s bekroond door de jury van De Best Vormgegeven Boeken

Op 23 april 2012 werden grafisch vormgever Filiep Tacq en het Team Vlaams Bouwmeester in deSingel te Antwerpen bekroond door de jury van De Best Vormgegeven Boeken 2012 voor 7 memo's voor een verlichte bouwcultuur, de ambitienota van Vlaams Bouwmeester Peter Swinnen (2010-2015). Het boek, een gebonden uitgave van 56 pagina's die in maart 2011 in drie verschillende taalversies verscheen, werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie "special interest".

De jury van De Best Vormgegeven Boeken (voorheen Plantin-Moretusprijs) werd dit jaar voorgezeten door Jan Hoet. Vlaams Bouwmeester Peter Swinnen nam de prijs in ontvangst uit handen van Mevr. Geert Van den Bossche, gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Uitgevers Vereniging.

Uit het juryverslag:
"Zeven memo's voor een verlichte bouwcultuur" kreeg een buitengewoon knap omslag mee. Het eist meteen je aandacht op. Minimaal, een bouwmeester waardig, zo luidt het verdict van de jury. [...] Een subtiel uitgewerkt boek, heel precieus, met een goede plaatsing van de beelden, telkens op de linkerpagina. [...] Een 'officieel' boek hoeft niet saai of dom te zijn."

www.debestvormgegevenboeken.be
www.filieptacq.com