Moritz Küng - The umbrella corner Small Talk 15

Afgelopen jaar werd Moritz Küng door de galerie ProjecteSD in Barcelona uitgenodigd om een groepstentoonstelling samen te stellen. Hiervoor koos hij niet de gebruikelijke tentoonstellingsruimte maar een kleine, onregelmatig gevormde hoek van amper ½ m² bij de ingang van de galerie. Hij ontwikkelde er een reeks solotentoonstellingen – met Willem Oorebeek, Pierre Leguillon, Sophie Nys, Dora García en Matt Mullican - met als uitgangspunt een sleutelwerk uit de conceptuele kunst, 'Where’s Al?' van Allen Ruppersberg. De tentoonstellingenreeks werd besloten met de presentatie van een vrijwel ongekende tweede versie van dit werk, 'Where’s Al? – The Sequel' dat een speculatief en dubbelzinnig verhaal creëert over aan- en afwezigheid, verdwijning en dood.

Tijdens de smalltalk gaat Moritz Küng in op de tentoongestelde werken, de ruimtelijke en financiële condities, kortom op de invloed van de Genius Loci op een tentoonstellingsproject.

Moritz Küng (CH) werkt als onafhankelijke curator en uitgever op het raakvlak van architectuur en kunst. Hij zette in de internationale kunstencampus deSingel de tentoonstellingsreeks '35m³' op over jonge Vlaamse architecten, was curator voor het Belgisch paviljoen op de Architectuurbiënnale van Venetië in 2008 en was verantwoordelijk voor de tentoonstelling 'Die fünfte Säule' voor Secession in Wenen (2011), het internationale symposium 'The Age of Less: Nostalgia?' voor La Loge, Centre for Contemporary Culture in Brussel (2013) en de solotentoonstelling 'Peter Downsbrough - The Book(s) 1968-2013', voor Fabra i Coats Centre d’Art Contemporani in Barcelona (2013).