Screening documentaire ‘Ja, maar de parkeerplaatsen...’ en debat SmallTalk 58

Bij herontwikkelingsprojecten voor de openbare ruimte lijkt de parkeerkwestie de agenda te hebben gekaapt. Ze beheerst het debat en overschaduwt vaak alle andere, minstens even belangrijke onderwerpen, soms zelfs met een stopzetting van het project tot gevolg. Vanuit diverse getuigenissen en casestudies heeft Atelier Horizon i.s.m. Osmos Network de problematiek ontleed en een documentaire gemaakt met ondersteuning van het Bouwmeester Label 030. Op 24 oktober vindt een eerste publieke screening plaats, gevolgd door een debat. 

Via interviews met experten en ontwerpers, beleidsmakers, belangengroepen of bewoners betrokken bij specifieke casestudies werd de documentaire uitgewerkt. De belangrijkste doelstelling is om het debat opnieuw te verbreden aan de hand van vier ‘insteken voor processen van verandering’. Zonder met kant-en-klare oplossingen te komen, worden immers via de getuigenissen het moeizame veranderingsproces voor onze samenleving geïllustreerd, de uitdagingen en mogelijke conflicten blootgelegd, maar ook de voldoening bij een (stapsgewijze) realisatie getoond.

Het debat zal plaatsvinden met o.a. Kris Peeters (mobiliteitsexpert), Patrick Auwerx (Mobiel 21), Sven Lieten (Vervoerregio Limburg), Karolien Eens (burgemeester Tessenderlo), Erik Wieërs (Vlaams Bouwmeester), ...

Datum
24 oktober 2024 19u00

Reservatie verplicht
Deelname is gratis, inschrijven verplicht  Inschrijvingsformulier

Plaats
Atelier Bouwmeester, Ravensteingalerij 54-59, 1000 Brussel