Team Vlaams Bouwmeester viert Anne Malliet Het Team blikt samen met Anne terug op een prachtige loopbaan

Sedert 1 januari van dit jaar is onze gewaardeerde collega Anne Malliet met pensioen. Op 13 januari werd ze in het Atelier Bouwmeester feestelijk uitgewuifd door Bouwmeester Erik Wieërs, al haar collega’s van het Team Vlaams Bouwmeester en vele andere vrienden en sympathisanten.

Anne Malliet is architecte. Ze was haar hele professionele leven lang actief bij de Vlaamse overheid, eerst bij het agentschap Onroerend Erfgoed, en sedert 1 juli 2001 in het team van de Vlaamse Bouwmeester. Niet alleen tal van Open Oproep procedures werden door haar begeleid, ze coördineerde binnen het Team ook andere belangrijke dossiers, zoals de inhaaloperatie Scholenbouw of de Pilootprojecten Collectief Wonen. Ze liet ook geregeld haar stem horen op het publieke forum. Met haar gedrevenheid en grondige vakkennis was Anne een belangrijke bron van inspiratie en een vaste waarde voor alle opeenvolgende bouwmeesters, en voor de collega’s die het genoegen hadden met haar te mogen samenwerken.

Op 13 januari hieven we, in het gezelschap van onder anderen Wivina Demeester, initiatiefneemster van het bouwmeesterschap, van voormalige bouwmeesters Marcel Smets en Leo Van Broeck, en van vele vrienden en (ex-)collega’s, het glas om de pensionering te vieren. Erik Wieërs kon Anne een indrukwekkende bloemlezing overhandigen met gelukwensen en getuigenissen. De collega’s van het Team bedachten haar ook met een exclusief geschenk: een tekening van de jonge kunstenares Clara Spilliaert.

Anne, we kunnen je niet genoeg bedanken voor de aangename samenwerking, voor je niet aflatende inzet en collegialiteit in al die mooie jaren. We zullen je hard missen, en zeggen dan ook geen vaarwel maar: TOT ZIENS!