Open Oproep 19: cijfers en tendenzen.

Tot einde februari konden gegadigde ontwerpers inschrijven voor de 31 projecten van Open Oproep 19.

Met 638 deelnemende bureaus is dit in aantal de meest succesvolle editie tot hiertoe. De internationale respons blijft toenemen en vertegenwoordigt nu al 42,8 % van het aantal deelnemers. De internationale kanidaturen komen uit 19 verschilllende landen, tot de Verenigde Staden en China toe.

Er zijn weinig procedures in Europa die zo'n grote internationale weerklank vinden.

De grootste belangstelling was er voor de volledige studieopdracht voor de reconversie van een loods naar een theaterinfrastructuur (met speelzaal, repetitieruimtes, kantoren en opslagruimte) te Gent (OO 1916), de nieuwbouw en verbouwing van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans en de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te Deinze, volgens het bestaande masterplan (OO 1905) en de bouw van nieuwe leslokalen, een bibliotheek en een zelfstudiecentrum op de Campus Mercator voor de Hogeschool Gent (OO 1903).

Ook de nieuwe studentenhuisvesting op campus Schoonmeersen voor Hogeschool Gent (OO 1902)  en de bouw van een bovengrondse parkeergarage in Ledeberg (OO1914) konden op veel belangstelling rekenen.

Klik op het pijltje rechts voor grafieken over de evoluties in Open Oproep.