Lancering Pilootprojecten 'Studenten maken stad' Bouwheren gezocht

De studiedag gaat gewoon door, ondanks de treinstaking

Op 31 mei 2016 lanceert Vlaams minister van Brussel Sven Gatz de Pilootprojecten 'Studenten maken stad’, met een oproep aan het adres van bouwheren en partners om vernieuwende projecten voor studentenhuisvesting in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te realiseren.  

De Pilootprojecten zijn een instrument dat door de Vlaams Bouwmeester werd ontwikkeld om kennisopbouw rond urgente thema’s binnen het beleid te koppelen aan de realisatie van grensverleggende voorbeeldprojecten. De Pilootprojecten ‘Studenten maken stad’ zijn het resultaat van een samenwerking tussen Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Media en Brussel Sven Gatz, de Brusselse servicedesk voor studenten Br(ik, de Vlaamse  en de Brusselse Bouwmeester.

Tijdens deze namiddag zal de voorstudie, uitgevoerd door URA Yves Malysse Kiki Verbeeck/Rebelgroup, worden toegelicht en zal er aan de hand van inspirerende projecten worden stilgestaan bij de ambities van  de Pilootprojecten ‘Studenten maken stad’. Dit onderzoek zal een bron van inspiratie vormen voor de selectie van drie pilootprojecten. Ook het concrete procesverloop en de praktische informatie met betrekking tot het indienen van kandidaturen wordt uiteengezet. We sluiten de namiddag af met een receptie.

31 mei 2016, 15u – 17u
Erasmus Hogeschool Brussel - Campus Bloemenhof - Zespenningenstraat 70 - 1000 Brussel

U kan zich in­schrijven via deze link.

Een routebeschrijving naar Campus Bloemenhof vindt u hier.

© URA Yves Malysse Kiki Verbeeck