BWMSTR Label / De jonge stad Expo van 8 februari tot 31 maart 2018

Op 7 februari opent ‘De jonge stad’, een tentoonstelling waarin Dingeman Deijs architects hun onderzoek naar spel en beweging in de stad voorstellen. Ze bestudeerden omgevingsfactoren die van invloed zijn op het beweeggedrag van kinderen en bekijken relevante voorbeelden van ruimtelijke en organisatorische maatregelen in binnen- en buitenland. Hun bevindingen brengen ze samen in een toolbox met ruimtelijke ingrepen, die moet leiden tot meer spel en beweging in de stad. In de Antwerpse wijk Haringrode zal Dingeman Deijs een experiment met een speelinstallatie uitvoeren.

Tijdens de openingslezing op 7 februari zal architect-curator Dingeman Deijs zijn visie over beweging in de stad toelichten. Saša Rađenović (Architectuurstudio Rađenović) en Wim Seghers (deskundige speelruimtebeleid Stad Antwerpen) zorgen voor extra duiding.

Over de tentoonstellingsreeks Bouwmeester Label

In 2017 - 2018 toont het Vlaams Architectuurinstituut de resultaten van een selectie van de Bouwmeester Labels 2016 in de wandelgangen van deSingel. Dingeman Deijs architects ontvingen voor hun onderzoek het Bouwmeester label. De Vlaamse Bouwmeester gaat elk jaar op zoek naar sterke ruimtelijke concepten en geïntegreerde onderzoeksvragen die een positief maatschappelijk verschil maken. Met het Bouwmeester Label beschikt hij over een belangrijk instrument om vernieuwende en beleidsrelevante ideeën op te pikken en zo (ontwerpend) onderzoek te steunen.

Pieter Bruegel de Oude, Kinderspelen, olieverf op paneel, 118x161 cm, 1560

Opening

woensdag 7 februari 2018 om 20u, deSingel Antwerpen

gratis toegang

programma:

  • Presentatie De jonge stad door Dingeman Deijs
  • Gesprek tussen Saša Rađenović ((Architectuurstudio Rađenović)), Wim Seghers (deskundige speelruimtebeleid Stad Antwerpen) en Dingeman Deijs (Dingeman Deijs Architects)
  • Bezoek aan de tentoonstelling en drankje

Inschrijven

Praktisch

  • Wandelgangen van deSingel
  • van 8 februari tot en met 31 maart 2018
  • open van woensdag tot zondag van 14 tot 19 uur en bij avondvoorstellingen, gesloten op maandag, dinsdag en feestdagen
  • gratis