Brussels architect Leo Van Broeck aangesteld als Vlaams Bouwmeester

De Vlaamse Regering heeft een nieuwe Bouwmeester aangesteld voor de volgende vier jaar. Op 1 september 2016 neemt architect Leo Van Broeck de functie op. Leo Van Broeck is burgerlijk ingenieur-architect en medeoprichter van het Brusselse architectenbureau Bogdan & Van Broeck.

Leo Van Broeck studeerde in 1981 af als ingenieur architect aan de KU Leuven. Hij is er sinds 1995 actief als praktijkassistent en sinds 2006 als professor architectonisch en stedenbouwkundig ontwerpen. Hij is ook als gastdocent betrokken bij verschillende architecturale programma’s en publieke organisaties. In 1997 stichtte hij de vzw Stad en Architectuur. In 2007 richtte hij samen met Oana Bogdan het architectenbureau Bogdan & Van Broeck op, een kantoor dat sterk gericht is op onderzoek en zich onderscheidt door een actief maatschappelijk engagement. Daarnaast is Van Broeck sinds 2013 voorzitter van de Koninklijke Federatie van de Architectenverenigingen van België (FAB).

De centrale missie van het bouwmeesterschap is het bevorderen van de architecturale kwaliteit van de gebouwde omgeving. De Bouwmeester en zijn team begeleiden publieke opdrachtgevers bij het ontwerpen en realiseren van gebouwen, publieke ruimte, landschap en infrastructuur. Daarnaast draagt de Vlaams Bouwmeester bij tot visievorming en reflectie, met de klemtoon op interdisciplinaire en intersectorale initiatieven. De Bouwmeester treedt op als adviseur van de gehele Vlaamse Regering.

Meer informatie: Benjamin Muylaert – Woordvoerder minister-president Geert Bourgeois benjamin.muylaert@vlaanderen.be