Vitrinepresentatie Meesterproef 2022 Sociaal Wonen Bekijk de ontwerpvoorstellen van alle laureaten in de vitrines van het Atelier Bouwmeester

Naar aanleiding van de bekendmaking van de laureaten van de Meesterproef 2022 Sociaal Wonen tonen we de komende weken in de vitrines van het Atelier Bouwmeester een overzicht van hun ontwerpvoorstellen (architectuur en kunst in opdracht). De vitrinepresentatie is te bekijken tot begin december 2023. 

Met de Meesterproef 2022 willen de Vlaamse Bouwmeester, Wonen in Vlaanderen, de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH) en het Platform Kunst in Opdracht jonge ontwerpers en kunstenaars nog beter vertrouwd maken met de opgaven in de sociale huisvesting, en de woonmaatschappijen kennis laten maken met verfrissende en hedendaagse voorstellen. Na een eerste selectie werkten het voorbije jaar 57 architecten en 18 kunstenaars hun voorstellen uit. In de lente van 2023 presenteerden ze deze aan een jury, telkens samengesteld uit de meter of peter, de extern deskundige Tine Broos, afgevaardigden van de woonmaatschappijen en Wonen in Vlaanderen, de begeleider van het Team Vlaams Bouwmeester en de Vlaamse Bouwmeester. Deze jury’s werden bijgewoond door alle ontwerpers die voor hetzelfde project een voorstel hadden ingediend, zodat ze ook van elkaars voorstellen konden leren. Uiteindelijk werden voor de tien projecten laureaten aangeduid. In totaal zullen 17 architecten en 8 kunstenaars hun voorstellen klaarmaken voor realisatie. 

Hun werk is tot 15 januari 2024 te zien in de vitrines van het Atelier Bouwmeester, Galerij Ravenstein 54-59 in Brussel. Tot zolang worden binnen in het Atelier ook de voorstellen van de andere deelnemers gepresenteerd (enkel op afspraak te bezoeken, mail naar bouwmeester@vlaanderen.be). Het geheel van alle 43 architectuur- en kunstvoorstellen is online te zien op www.meesterproef.vlaanderen.

Vitrinepresentatie Meesterproef 2022 Sociaal Wonen

Vitrinepresentatie Meesterproef 2022 Sociaal Wonen