Luchtfoto Project 09 Meesterproef 2022 Volledige studieopdracht voor het vervangen van zes woningen in een oude boerderij in Sint-Truiden ©GDI Vlaanderen

MP2209 Volledige studieopdracht voor het vervangen van zes woningen in een oude boerderij in Sint-Truiden

Projectomschrijving

Nieuw Sint-Truiden heeft een oude boerderij gekocht die reeds was verbouwd tot acht geschakelde woningen. De site is gelegen aan de rand van het kasteeldomein van Duras. De huidige woningen zijn klein, weinig kwalitatief en slecht geïsoleerd en krijgen weinig daglicht. De private buitenruimtes zijn zeer klein en de gemeenschappelijke groenruimte wordt niet gebruikt.

De woonmaatschappij wil een totaalvisie op de site laten ontwikkelen in relatie tot zijn context en wenst hier woningen voor grote gezinnen te bouwen. Samenwonen staat centraal. Een gemeenschappelijke tuin kan hiervoor worden ingezet. Afhankelijk van de inplanting dient onderzocht te worden hoeveel woningen mogelijk zijn op de site.

Nieuw Sint-Truiden wenst een grote inspanning te leveren om de energieprestaties en het binnenklimaat van haar woonpatrimonium te verbeteren. De nieuwe woningen moeten dan ook voldoen aan de doelstellingen van Energieneutraal Wonen in 2050.

MP2209 Volledige studieopdracht voor het vervangen van zes woningen in een oude boerderij in Sint-Truiden Nieuw Sint-Truiden cv

Galgestraat / Grote Vinnestraat te 3800 Sint-Truiden 

Bouwheer

Nieuw Sint-Truiden cv
Gorsemweg 53
3800 Sint-Truiden

Type opdracht
  • nieuwbouw / vervangbouw
  • aandacht voor collectieve functies 
Contactpersoon Team Vlaams Bouwmeester

Annelies Augustyns