Luchtfoto Project 08 Meesterproef 2022 Volledige studieopdracht voor de vervanging van zes bungalowwoningen in Sint-Truiden ©GDI Vlaanderen

MP2208 Volledige studieopdracht voor de vervanging van zes bungalowwoningen in Sint-Truiden

Projectomschrijving

De sociale woonmaatschappij Nieuw Sint-Truiden wil zes verouderde bungalows (elk +/- 40m2) vervangen door nieuwe kwaliteitsvolle woningen. De huidige paviljoenen worden momenteel bewoond door senioren en zijn erg verouderd en energetisch in slechte staat. Op de site kunnen meer en kwaliteitsvollere woningen voorzien worden. Er wordt gezocht naar diverse typologieën van gestapeld wonen, met zowel kleine als grotere woningen.

Achter de bungalows ligt een tuin die niet gebruikt wordt door de bewoners. Die tuin grenst eveneens aan andere woningen en parkeerplaatsen van Nieuw Sint-Truiden in de Spiegelstraat. Dit biedt een ideale kans om op schaal van het bouwblok na te denken over een optimaal gebruik van deze open ruimte voor alle woningen die eraan grenzen.

Nieuw Sint-Truiden wenst een grote inspanning te leveren om de energieprestaties en het binnenklimaat van haar woonpatrimonium te verbeteren. De nieuwe woningen moeten dan ook voldoen aan de doelstellingen van Energieneutraal Wonen in 2050.

MP2208 Volledige studieopdracht voor de vervanging van zes bungalowwoningen in Sint-Truiden Nieuw Sint-Truiden cv

Koekestraat 3, 5, 7, 9, 11 en 13 te 3800 Sint-Truiden 

Bouwheer

Nieuw Sint-Truiden cv
Gorsemweg 53
3800 Sint-Truiden

Type opdracht
  • nieuwbouw / vervangbouw
  • nieuwe invulling binnengebied
Contactpersoon Team Vlaams Bouwmeester

Annelies Augustyns