Uitnodiging derde Lerend netwerkmoment in samenwerking met Tordale en ’t Groot Hersberge Van positief Leefklimaat naar burgerschapsklimaat in de residentiële jeugdzorg

Op 18 april 2023 organiseert de Academische Werplaats De-ïnstututionalisering haar derde Lerend Netwerkmoment. Aan de hand van het lopende doctoraats- en masterproefonderzoek van Matthias Remmery en Louise Delputte in samenwerking met Tordale en ’t Groot Hersberge wordt het concept burgerschapsklimaat in gesprek gebracht met een breed scala aan professionals uit beide voorzieningen. Voorbeelden uit het doctoraats- en masterproefonderzoek worden aangereikt om na te denken over wat inclusie en burgerschapsklimaat betekenen voor de rol van professionals in de dagelijkse praktijk van residentiële jeugdzorg. 

Vandaag de dag is het concept positief leefklimaat een sleutelbegrip in beleid, praktijk en onderzoek over residentiële jeugdzorg. Het lerend netwerkmoment staat in het teken van de verbreding van dit concept naar een burgerschapsklimaat. Waar een positief leefklimaat voornamelijk focust op wat er in de voorziening gebeurt, ligt de klemtoon van een burgerschapsklimaat op de relatie tussen de voorziening en de ruimere samenleving. De leefwereld van jongeren in residentiële jeugdzorg beperkt zich immers niet tot de binnenwereld van de voorziening, maar is ook verankerd in verschillende contexten in de ruimere samenleving (bijvoorbeeld thuis, school, vrije tijd met netwerk, enzovoort).

Zin om hier mee over na te denken? Schrijf je dan zeker in!

Wanneer: 18 april van 13.30u tot 16.30u
Waar: Dienstenhuis Groenhove (polyvalente zaal), Bosdreef 5, 8820 Torhout
Inschrijven: tot 14 april via de website UGent (maximaal 15 personen)
Prijs: Gratis