Aangepaste Open Oproep procedure vanaf editie 48 Kom naar de contactmomenten en leer bij over de nieuwe Open Oproep

Het Team Vlaams Bouwmeester heeft de procedure voor de Open Oproep aangepast. De vernieuwde procedure wordt toegelicht op twee infomomenten voor opdrachtgevers en twee voor ontwerpers. Schrijf je in en maak kennis met de Open Oproep, of kom alles te weten over de jongste aanpassingen aan de procedure. 

De Open Oproep is sinds 2000 een vaste waarde binnen de werking van het Team Vlaams Bouwmeester. De resultaten kleuren ondertussen het Vlaamse architectuurlandschap. Door de jaren heen is deze tool, soms ongemerkt, mee geëvolueerd met maatschappelijke trends. Verscheidene factoren – gewijzigde juridische kaders, de economische context, de vraag naar meer burgerparticipatie, nieuwe inzichten omtrent circulair bouwen enzovoort – deden de nood ontstaan om de procedure opnieuw scherp te stellen.

De uitgangspunten en doelstellingen van de Open Oproep blijven echter ongewijzigd. Met de Open Oproep willen we nog steeds alle kansen scheppen voor kwalitatieve ontwerpen voor concrete publieke opdrachten, én tegelijk een levendige architectuurcultuur in Vlaanderen helpen ontwikkelen. De nieuwe procedure moet dit nog beter ondersteunen door onder meer een lage drempel voor de kandidatuurstelling, focus op ontwerpcapaciteiten bij de selectie, een goed bedacht proces en bondige offertes.

De publicatie van de Open Oproep zal voortaan plaatsvinden in maart en in oktober (i.p.v. juni en januari). De eerstvolgende, 48ste editie komt er dus aan in oktober 2024.

 

Benieuwd naar de nieuwe procedure van de Open Oproep? Kom dan naar een van de contactmomenten in het Atelier Bouwmeester.

 

Inschrijven Contactdag

 

Voor opdrachtgevers: 

Dinsdag 25 juni van 14u tot 16u

 

Donderdag 5 september van 10u tot 12u (digitaal)

 

Voor ontwerpers:

Maandag 9 september van 10u tot 12u

 

Maandag 9 september van 18u tot 20u